Genel

2018 – Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu’ya Görkemli Kapanış

TÜRKSOY Daimi Konseyi 36. Dönem Toplantısı’nın yapıldığı Kastamonu, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen “2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kapanış Töreni’’ ile bir yıl gururla taşıdığı “Kültür Başkenti” unvanını devretti.

Kastamonu’da, “Kültür Başkenti” kapsamında yıl boyu düzenlenen etkinlikler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Tataristan (RF), Başkurdistan (RF), Kabardin Balkar (RF), Tıva (RF), Gagavuz Yeri (Moldova), Bosna-Hersek, Sırbistan, Bulgaristan’dan katılan 250’den fazla sanatçının sahne aldığı kapanış töreni ile zirveye ulaştı.

Kapanış töreninde açılış konuşmasını yapan TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Şeyh Şaban-i Veli’nin torunları olduklarını, yıl boyu misafirleri en iyi şekilde ağarlamakla gösteren Kastamonululara teşekkür etti.

Kaseinov şu şekilde konuştu; “Bir toplumun, bir ülkenin tanıtımında kültür ve sanat kadar etkili ikinci bir araç yoktur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Kastamonu, sahip olduğu kültürel değerleri ,le doğal güzellikleriyle manevi mirası ve lezzetli mutfağı ile Türk Dünyası’nın kalbinde taht kurmuştur. Birazdan Kültür Başkenti bayrağını Oş şehri alacaktır. Oş’a şimdiden başarılar dilerim”

Kapanış töreninde Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Kastamonu Beleiye Başkanı Tahsin Babaş “Türk Dünyası Kültür Başkenti” Sembolü”nü Oş Belediye Başkanı Taalaybek Sarıbaşev’e teslim etti.

Devir teslim töreninin sonrasında Türk Dünyası’nın farklı coğrafyası ve topluluklarını temsil eden sanatçıların gerçekleştirdiği konser, bir yıldır Türk halklarını bir araya getiren çeşitli etkinliklerle evsahipliği yapan Kastamonulular veetkinlik katılımcılarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu – TRT-AVAZ kanalından canlı yayınlanan konserde sahne alan ses sanatçısı ve dans toplulukları, Türkiyenin çeşitli bölgelerinin yanısıra, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Başkurdistan (RF), Tataristan (RF), Tıva (RF), Kabardin-Balkar (RF), Gagavuz Yeri (Moldova), Bosna-Hersek, Sırbistan ve Bulgarıstan’a özgü müzik ve danslar eşliğinde izleyicilere görsel şölen sundu.

Sanatçıların performaslarını coşkulu alkışlarla destekleyen izleyiciler, konser sonunda sanatçılarla fotoğraf çekilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

“2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kapanış Töreni’’ sanatçılar ve protokolün çekildiği aile fotoğrafıyla sona erdi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest