Genel

1944 kurbanları Kırım’da anıldı

Kırım’da, Mayıs 1944’te Kırım Tatarlarının Kırım’dan zorla tahliye edilmesinin kurbanlarının anısına adanan yıllık “Çatır-Dağ Tırmanışı” kampanyası düzenlendi.

Eylemin başlamasından önce, katılımcılara çıkış sırasında güvenlik konusunda talimat verildi. Kırım Müftüsü adına Kırım Müftü Yardımcısı Raim Gafarov çocuklara bir veda konuşması yaptı.

Raim Gafarov, “Chatyr-Dag tırmanışı, halkımızın anavatanlarına dönen uzun yolculuğunu sembolize ediyor, böylece zirveye tırmandıktan sonra herkes anavatanının güzelliğini görebilir ve memleketinin tadını hissedebilir,” dedi.

Eylemi düzenleyenlere, Kamu Teşkilatı “Adalet” e ve eylemde aktif rol alan gençlere de teşekkür etti.

Gruba bir eğitmen ve bir tıp profesyoneli eşlik etti.

En üstte, belirlenen saatte Simferopol bölgesi baş imamı Enver Bakiyev, sürgünde ölenlerin anısına, yabancı bir ülkeye giderken yaşamayanların anısına namaz kıldı, dua okudu. eve döndükleri günü gör.

“Sürgün, her Kırım Tatar ailesine dokundu ve bu korkunç insanlık dışı felakette ölen atalarımızın ruhlarının huzura kavuşması için dua ediyoruz. Ölülere saygı her Müslümanın görevidir ”dedi Enver Bakiyev.

Chatyr-Dag’a tırmanmak, Kırım gençliğinin 2006’dan beri her yıl düzenlediği geleneksel bir eylemdir. 1944 tehcirinin kurbanlarına haraç vermek için yarımadanın her yerinden gençler toplanıyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest