GenelGüncel

Herson’da Qırım köçmenleri içün evler qurulacaq

1 Şubat 2019 künü Hacıbey (Odessa) şeherinde Türkiye Tış Naziri Mevlut Çavuşoğlu ve Ukrayna Tış İşler Naziri Pavlo Klimkin başlığında Ukrayna-Türkiye ortaq strateji planlama grupanıñ körüşüvü keçti. Şeher idaresi matbuat merkezi haber etkenine köre körüşmege qırımtatar halq lideri ve Ukrayna millet vekili Mustava Cemil ve Herson vilayetiniñ valisi Andrey Gordeyev ve Ahıska türkleriniñ vekilleri qatılğanlar.Tolpantı esnasında sosyal-ekonomik ve maddi destek yolları ile Qırım’nıñ sinmesi ve vaqtınca işğal etilgen Qırım’dan çıqqan vatandaşlarımıznıñ yerleşmesi ve hayat qurabilmeleri içün tedbirler müzakere etildi.

mevlüt çavuşoglu - pavlo klimkin
mevlüt çavuşoglu – pavlo klimkin

Bir çezim olaraq Herson vlayetinde Qırım köçmenleri içün konut temini ve tarım ve türistik inkişafı maqsadi ile halqara yardımseverleriniñ (investor) celp etilmesi qonuşuldu.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest