GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Ballıgaya Katliamı – 28 Ağustos 1992

28 Ağustos 1992
Ballıgaya Katliamı
Ballıgaya Katliamı - 28 Ağustos 1992
Ballıgaya Katliamı – 28 Ağustos 1992

1992 yılında Ermenilerin Laçin’i işgal etmesiyle burada yaşayan ve kaçmayı başaran Azerbaycan Türkleri farklı bölgelere gitmişti.

Bunlardan 6 aile Goronbay ilçesi Ballıgaya bölgesine yerleşmişti. Hayvancılık yapan bu aileler 28 Ağustos 1992 günü sabah saat: 05.00 sıralarında Ermenilerin saldırılarına maruz kaldılar.

Aralarında 6 aylık bir bebek ve 93 yaşında yaşında bir kadının da bulunduğu 6’sı çocuk olmak üzere 24 Azerbaycanlı sivil Türk acımasızca katledi, cenazeleri yakıldı. 9 kişi ağır yaralı olarak kurtuldu.

Ballıgaya, Karadağlı, Hocalı, Ağdaban katliamları Ermenilerin 1988-1994 yıllarında Karabağ bölgesindeki soykırımların sadece birkaçıdır. Ermeni işgaline uğrayan bütün yerleşim yerlerinde soykırım ve vahşet uygulayan Ermeniler sözde medeni!, sözde uygar! Batı medyası ve siyasileri tarafından hala görmezden gelinmektedir.

ismail cingoz
ismail cingoz

İsmail Cingöz
Uluslararası Siyaset Uzmanı/M.A
BULTÜRK Ankara Temsilcisi
TDPB Basın Kulübü Başkanı

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest