GenelGüncel

SEYDİŞEHİR TEPREŞİ İPTAL EDİLDİ

Kırım Tatarlarının umudu Dünya Kırım Tatar Derneği tarafından yapılan açıklamada ‘’19 Haziran 2022 tarihinde Seydişehirde yapacağımız Tepreşe katılacak olan Kırım Tatar sanatçılar Dünya Qırım Tatar Kongresi-World Congress of Crimean Tatars ve Kırım Tatar platformu tarafından tek tek aranarak Seydişehir tepreşine katılmayın katılırsanız can ve mal güvenliğiniz olmaz diye tehdit edilmektedir. Bundan dolayı TEPREŞİMİZ İPTAL Edilmiştir.

Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada Dünya Qırım Tatar Kongresi-World Congress of Crimean Tatars ve Kırım Tatar platformu Başta Kırım olmak üzere Ukraynada yaşayan Kırım Tatarlarına insani yardım yapılmasına engel olmaktadır.

Ukrayna Devletinin Kırım Tatarlarına verilmek üzere KTMM verdiği AKÇELER kimlerin üzerine hesabına aktarılmıştır. Bu konuda Ukrayna devleti resmi açıklama yapmıştır.

Türkiyeden giden yardımlar kaç kişi tarafından pay edilmektedir.

Israrla Dünya Qırım Tatar Kongresi ve Kırım Tatar platformu Kırımdaki Kırımtatarlarını Rus olarak gördüğü için, Kırıma yapılan yardım her yardıma ambargo uygulamaya çalışmaktadır.

Kırıma göndereceğiz diye topladıkları fitre ve zekâtların akıbeti belli değildir.

Dünya Kırım Tatar Derneğinin her yıl Ramazan ayında 100 lerce aileye ulaştırdığı fitre, zekat ve Gıda kolileri bunların akıllarını almakta sahtekarlıklarını ortaya çıkarmaktadır.

Kırım Tatarları ne yaparsa engel olmayı kendine hedef olarak gören bu hain ve alçak eşkıyalar 19 Haziranda Seydişehir de yapılacak olan TEPREŞe katılacak sanatçıları tehdit etmişlerdir.

Bizde yönetim kurulu olarak Tepreşin iptal edilmesine karar verdik. Hiçbir sanatçımıza zerre zarar gelmesini kabullenemeyiz.

Kırıma her türlü insani yardımlarımız devam edecektir. Bunu engellemeye güçleri yetmeyecektir.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest