GenelGüncel

Kırım ELAL ‘ i seçiyor!

Kırım Müslümanları Manevi Müdürlüğünde ve Sivastopol kentinde, “elal” kural ve yönetmelikler çerçevesinde faaliyetlerine devam etme izni alan girişimcilere “elal” sertifikalarının takdimi gerçekleştirildi. Kırım Müftü Yardımcısı Ayder İsmailov, girişimcilere Sertifikasyon Merkezi “Elal” sertifikalarını takdim etti.

Bu nedenle, üretim koşullarının denetlenmesi eylemi temelinde, Kırım Ruhani Müdürlüğünün Sertifikasyon Merkezi “elal” onayı, sığır ve küçükbaş hayvan kesiminde uzmanlaşmış Arsen Umerov (Bakhchisarai) tarafından alındı.

Ayrıca, bireysel girişimci Ruslan Mukhamedzhanov’un TM “Bakhchisarayskiy ürünü” (Bakhchisaray şehri) için “elal” sertifikasının geçerliliği uzatıldı. Firma, ürün yelpazesinde un ve et ürünleri imalatı yapmaktadır.
Köfte, puf ürünleri, köfte. Et – sığır eti, tavuk, hindi, kuzu eti.

Kırım Müftü Yardımcısı Ayder İsmailov, “elal” normlara göre çalışmak isteyen girişimci sayısında artış eğilimine dikkat çekti.

“Kırım, Elal sanayisinin gelişmesi için fırsat ve her türlü zemine sahip. Cumhuriyet nüfusunun yaklaşık% 15’i Müslüman, Kırım, turizminin aktif gelişimine ivme kazandırabilecek bir turizm bölgesi ve daha da önemlisi insanlar giderek temiz, sağlıklı ve sağlıklı ürünleri tercih ediyor ”dedi

Şu anda Kırım’da 46 işletme bira ürünleri üretiminde çalışıyor.

CRO DUM Kırım’ın basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest