GenelGüncel

Putin ve Zelenskiy telefonda Kırım’ı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna’nın yeni Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy telefonda görüştü. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre iki lider Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaları ve mahkum değişimi konularını ele aldı.

İki lider ayrıca Kiev güçleri ile Rusya taraftarı ayrılıkçılar arasındaki çatışmanın sonlandırılması için müzakerelere Fransa ve Almanya’nın da katılması konusunu konuştu. Geçtiğimiz pazartesi Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Belarus’un başkenti Minsk’te Kırım ve Donbas’ı görüşmeye davet etmişti.
Ukrayna’nın Batı yörüngesine kaymasından endişelenen Kremlin Kiev’in NATO ve Avrupa Birliği’ne katılma girişimine sert şekilde tepki gösterdi. Kiev’in girişimini engellemek amacıyla Kremlin Kırım’ı ilhak edip ardından ülkenin doğusunda Ukrayna karşıtı ayaklanmayı destekledi. Bu durum iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oldu.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest