GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Prof. Dr. Abdulkadir Gül : ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SEMPOZYUMUNUN ARDINDAN

ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI SEMPOZYUMUNUN ARDINDAN

(9-12 EKİM 2022, ERZİNCAN)

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin ev sahipliğinde, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Sayın Binali YILDIRIM Beyefendi ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının himayeleri ile düzenlenen sempozyum akademik, gezi ve sanatsal faaliyetler şeklinde icra edildi.

Sempozyumda 525’i yüz yüze, 350’si çevrimiçi olmak üzere toplam 875 bildiri sunuldu. Buna ilave olarak yaklaşık 200 siyasetçi, bürokrat, STK temsilcisi, aydın ve gazeteci katılım sağladı. Ayrıca; ortak terminoloji, alfabe, müzik komisyonlar çalışmalarını neticelendi. Konferanslar ve panellerin düzenlendi. Bu çalışmaların somut çıktıları esas alınarak, sonuç bildirgesi hazırlandı. Sonuç bildirgesi 11 Kasım’daki Özbekistan zirvesinde devlet başkanlılarının huzurunda okunacaktır.

Sonuçların üniversitemize, ülkemize ve Türk Dünyasına hayırlı olmasını dilerim. Uzaktan ve yakından sempozyuma gelerek katkı sağlayan seçkin katılımcılarımıza teşekkürü borç bilirim. Sempozyumun hazırlık ve icrası esnasında çok sayıda kişinin katkısı bulunmaktadır. Başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Akın LEVENT’in şahsında EBYU ailesine, Valimiz Sayın Mehmet MAKAS’ın şahsında Erzincan Valiliğine, Sayın Bekir AKSUN’un şahsında Erzincan Belediyesine ve Milletvekillerimiz Sayın Süleyman KAHRAMAN’a, Sayın Burhan ÇAKIR’a, Türk Devletleri Teşkilatı, YTB, TİKA, TÜKSOY ve TRT Yetkililerine ayrı ayrı şükranlarımı sunarım. Lütfen kabul buyursunlar. Sempozyum Danışma, İcra, Düzenleme Kurullarına, hocalarıma, meslektaşlarım ve talebelerime teşekkürü borç bilirim.

Sempozyum Düzenleme ve İcra Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Abdulkadir Gül

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest