Genel

Kırım’da Kardeşinle Kol Tut

Dünya Kırım Tatar Derneği tarafından yapılan açıklamada Geleneksel hale getirdiğimiz Kırım Müftülüğümüz ile müşterek Kırım’da yiyecek yardım kolisini bu senede dağıtıyoruz.

Kırım’da, Dünya Kırım Tatar Derneği İyilik kervanı var. Kırım Müftülüğümüz ile yaptığımız muhteşem organizasyonda Aziz Milletimizin verdiği destek ölçüsünde Qırımtatar halkımıza ulaşıyoruz.

Ramazan birlik, beraberlik, paylaşma günüdür. Biz Vatan Kırımdaki kardeşlerimizle iftar yaparken bu sene Korana virüs hadisesinden dolayı iftar verimemektedir

Kırımdaki Aileleri unutmayalım diye Gıda kolileri hazırlayıp dağıtılmaktadır.

 Bu organizasyona Milletimiz Yurt içinde ve yurt dışından destek vermektedir. Koli bedeli 150 TL dir. Herkes kendi bütçesine göre bu miktarı arttırabilir.

Dünya koronavirüs sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Kırım’da  kronik hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya Kırım Tatar Derneği iyilik kervanı her yıl olduğu gibi Kırımın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahipleri için hazırlanıyor. Siz de kumanyalarınızı bu iyilik kervanına katabilirsiniz.

Bağışlarınızla Kırıma ulaşacak kumanya paketleri, bir ailenin erzak ihtiyacını karşılayacak şekilde Kırımdaki Kırım Tatar esnafımız hazırlıyor.

Şevket Öndüç

Halkbankası

TR07 0001 2009 5850 003V 1016 13

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest