GenelGüncelTürk Dünyası

Kırım Tatar Halkının Gururu Prof. Dr. Ercüment Ovalı 23 Nisan için sözleştik

Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Çalışmalarda gelinen son noktayı açıklayan Kırım Tatar Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “23 Nisan için sözleştik” dedi. Ovalı, “Uzun süredir emek verdiğimiz projelerimizde nerelere geldiğimizi açıklayacağız” diye konuştu Koronavirüs tedavisinde klinik çalışmalarına Sağlık Bakanlığı’nca onay verilen Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Çalışmalarda gelinen son noktayı açıklayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “23 Nisan için sözleştik” dedi. 

Dünya genelinde koronavirüse karşı etkili ilaç çalışmaları devam ederken Prof. Dr. Ovalı da aşı çalışmalarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarına onay verdiği Ovalı, yerli aşı geliştirmek için ekibiyle beraber 45 gün sürecek karantinaya girmişti. 

Prof. Dr. Ovalı’nın, mayıs ayının ortalarında aşının klinik çalışmalara hazır hale gelmesi bekleniyor. Ovalı, “7 gün 16 saat laboratuvarda çalıştıktan sonra artık kurduğumuz sistemin güvenli olduğu kanıtlandı. Şimdi kahramanlarım içeri giriyor. Kaldığım yerden onlar devam edecek. 23 Nisan için sözleştik” dedi. 

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Medyada Covid-19’un ilacını bulduk gibi paylaşımlar görüyorum. Bu doğru değil. Uzun süredir emek verdiğimiz projelerimizde nerelere geldiğimizi açıklayacağız” diye konuştu.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest