GenelGüncelKırım TarihiKültür Sanat

Kırım Madalyası Mustafa Sarıkamış’a layık görüldü

Merkezi Kıyiv’de (Kyiv) bulunan Kırım Tatar Cemiyeti, Kırım Tatar milletinin milli mücadelesine büyük katkılarından dolayı dünyanın çeşitli ülkelerinden Kırım Tatarlarını ve Kırım’a emeği geçmiş farklı milletlerden insan hakları savunucularını ”Kırım Madalyası” layık görüyor.

Kırım Tatar Cemiyeti Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı ve Kırım’ın sesi Medya grup başkanı Mustafa Sarıkamış’ta Kırım Madalyasına layık görüldü.

Kırım Madalyasının Dünya Kırım Tatar Dernek Başkanı Mustafa Sarıkamış’a verileceğinin ilan edilmesinden sonra Adında Kırım olan bazı teşkilatlardan tepki gelmeye ve en son sözde Kendilerine Kırım Tatar Teşkilatı platformu adını verdikleri (Ye İç Gez Eğlen) gurubundan açıklama geldi.

Bu açıklama hakkında tepkisini dile getiren Mustafa Sarıkamış ‘’ Biz Kırım’a 6 bin adet Kuranı kerim gönderdik, bize Ambargoyu deliyorsun dediler. Kırımda İftar verdik Ruslara İftar veriyorsun dediler. Biz Kırımda Vekalet aldığımız Kurbanları kesiyoruz, Hain müftülükle kesiyorsun dediler.

Biz Kırımda Dini konulardaki yardımları Kırım Müftülüğü ile yaptık yapmayada devam edeceğiz.

29 Mart 2014 günü Meclisin sözde başkanının Ruslarla işbirliği kararı aldığında niye sesiniz çıkmadı.

Kırıma 1988 yılından itibaren gönderilen paraların akıbeti ne oldu. Ben bunu sorduğumda Beni Rusçu ve Mustafa Aga  düşmanı ilan ettiniz.

QHA üzerinden akla hayale gelmeyecek para transferleri yaptınız. Bu paraları kim nasıl bölüştü,

Kırımda Çocuk ve Gögüs hastanesi nerede. Akıbeti ne oldu.

Onun gibi akla hayale gelmeyecek akçalara hamuduyla yuttunuz. Sizin bu yaptığınız hırsızlıklara, alçaklıklara ve yetim hakkı yiyenlere her platformda ben karşı çıktım. O meşhur yönetim kurulu toplantısında imza atmadım şerh koydum.

Bugün vatanım Kırımda Engellilere Tekerlekli sandalye ulaştırmanın mücadelesini veriyorum. Yeniden Kuranı kerim göndermenin çalışmasını yapıyorum.

Kırım’a Kuranı Kerim gönderiyorsunuz, Kırım’da İftar veriyorsunuz, Kırım’da Kurban kesiyorsunuz, Kırım’a tekerlekli sandalye gönderiyorsunuz diye bize saldıran Alçaklar bütün bunların hesabı vardır.

kırım madalyası
kırım madalyası

Bir söz var: KURT KURT OLMAZMIŞ DOKUZ İT ÜRMEYİNCE

Sizin ihanetlerinize karşı ben ve dava arkadaşlarım Vatan Kırım için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz.

Sizin Kırım davasından Rant ve makam elde etme işinizi sonlandırmak için var gücümüzle çalışacağız.

kırım madalyası
kırım madalyası

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest