Türk Dünyası

KIRGIZİSTAN’IN BAYRAK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kırgızistan bağımsızlığa kavuştuktan sonra 3 Mart 1992 yılında devlet bayrağı kabul edildi. Bağımsız Kırgızistan’da, bayrak ilk kez 3 Mart 1992’de göndere çekildi. Kırgızistan bayrağı, kırmızı fon üzerine sarı güneş motifinden oluşuyor. Güneşin 40 ışını , 40 Kırgız boyu anlamına geliyor. Güneşin içindeki yolların kesişimi, geleneksel Kırgız çadırının üstten görünümünü, Kırmızı zemin ise barışı ve dürüstlüğü temsil ediyor.

Kırmızı rengin bir başka anlamı da, kahramanlık ve cesaret. Kırgızistan bayrağında güneşe benzeyen bir daire de yer alıyor. Dışarı doğru açılan güneşin kolları, 3 sarı çizgi ile buluşup, Kırgız keçe çadırı “boz evin” tavanını temsil ediyor.

TrtAvaz

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest