GenelGüncel

Yaltada balaçıqlar dinimizni ögrene

Ay-Vasil camisinde, İslâm dininiñ esaslarını ögrencilerine Quran-ı Kerim taqdim etildi. Bu balaçıqlar – Azov (Qalay) medresesiniñ mezunı   Aişe Rustamovanıñ ilk talebeleridir. Eki ay devamında balalar qaidelerni, peyğamberlerniñ hayatlarını, hadislerni ögrendiler. QMDİ “Faydalı ilim” diniy-maarif leyhasınıñ reberi Zeyneb Bairovanıñ bildirgenine köre, mezkür gruppanı toplamaq işinde teşebüs köstergen Büyük Yaltanıñ baş imamı Osman Topuz oldı. İmam ikâye etkeni kibi, talebelerniñ ekseriyeti Ay-Vasildendir, lâkin endi Yaltanıñ özünden ve etraftaki qasabalardan da ögrenciler yazıla.

Zeyneb oca: “Bizim içün büyük bir quvançtır. Yalta ilk filislerni kösterdi. İnşallah, dinimizni ögrenmege istegenlerniñ sayısı ep artacaq. Aişa Rustamovanıñ işini ayrıca qayd etmek ister edim. O, balaçıqlarnı toplap oldı ve olarğa yol kösterip, endi neticeler de peyda oldı”, dep ilâve etti.

Mezun olğan balaçıqlar içün tatlı sofra quruldı. Olar bu derslerke qatnap, ileride Quran oqumaqnı ve tecvid qaidelerini ögrenecekler.

QMDİ MDT matbuat-merkezi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest