GenelGüncelKültür Sanat

Vetannı sevmek,imandandır

Çoq qıymetli “Qırım” gazetası!

Sen 25 yaşını toldurdıñ! Bu munasebetle, seni ve seniñ bağrıñdaki qırımperver şahsnı – baş muarririñ Bekir Mamut cenaplarını ve onıñ yolbaşçılığı altında usanmadan faaliyet kösterip kelgen vetanperver icadiy hadimlerni – cümleñizni yubiley bayramıñız ile hayırlayım!

Sayğılı “Qırım” gazetası, sen asırlar qatlamlarından ep ğıda alıp, ep quvet alıp yeşerip kelgen cesür ve aynı zamanda ikmetli, dülber qırım halqına ava kibi zarur elâl hızmetler yapıp, qırımlını maneviy yemek ile teminlemektesiñ. Seniñ ebediyetten yer alacaq tarihiy saifeleriñni saifelegende, cümert yazılarıña diqqat etkende anda emeksever hadimleriñniñ mubarek köz nurlarını duymaq mümkün, nabızlarınıñ israrlıqle çalışuvını sezmek mümkün.

Sayğılı “Qırım”, sen bu tarihiy yigirmi beş yıl zarfında aziz Vetanımız Qırım ve onıñ dülber qalpli evlâtları qırımlar ile bağlı mevzularda – olsun publitsistika, olsun tarih, olsun edebiyat, olsun medeniyet… saalarında, eñ çeşit janrlarda misli yoq tarihiy malümatlarnı olğanı kibi kendi üzeriñe tekmillep kelmektesiñ. Vaqıt-saatı kelir, seniñ altın saifeleriñ kelecek nesiller tarafından, ilim-fen dünyası tarafından degerli qıymet kesilir.

Ebet, sen bu sınav dünyasında, onıñ ömür yolunda, icad yolunda bir talay keçilmeycek derecede tikenekliklerge de – manialarğa da rastkelesiñ. Velâkin sen er vaqıt olarnı yeñip kelmektesiñ. Sebebi, sen bütün zaman adalet içün küreşniñ eñ ög saflarında ketesiñ. Bu da, aqiqat!

Aqiqat ise, qırılmay, o erte ya da keç mıtlaqa ğalebe qazana.

Muqaddes Qırımımıznıñ aziz “Qırım”ı, Alla qısmet etse yarınki ğalebede de, kene tünevinki ğalebe kibi seniñ eliñde olacaq. Bunıñ esas sebebi:

Seniñ yüregiñ kibi adıñ da dülber, çünki sen dülber Vetanımıznıñ namını şeref ile taşıysıñ!

Seniñ bağrıñda bulunğan hadimleriñ de dülber, çünki olar şu dülber Vetanımıznıñ ikmetli evlâtlarıdır!

Seniñ saifeleriñ de dülber, çünki olar uzaq keçmişni, bugünni ve yarınnı aks eteler!

Ve niayet, seniñ nabızıñ da dülber, çünki Muhammed Peyğamberimizniñ, Vetannı sevmek – imandandır, degeni kibi, sen kendi nefesiñle şu dülber, cümert toprağımız Qırımımızğa nisbeten qudretli Sevgiñni izhar etip kelmektesiñ…

Sevimli ve güzel “Qırım”ım, daa bir defa şahsen saña ve erkânıñdaki icadiy hadimlerge yubiley hayırlı olsun!

Haq Taalâ er vaqıt ve er yerde seni ve seniñle beraber cümle qırımlını kendi merhametinden mahrum yapmasın! Amin!

kırım
kırım

memba : leyla emir

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest