GüncelKültür Sanat

Vetan Qırım’da Qırımtatar Milliy Bayraq Künü Ötkerildi

Vetan Qırım’da Qırımtatar Milliy Bayraq künü Ötkerildi

Bugün vetanımız Qırım’da Milli Bayraq künümüz da keçti. İnşallah, kelecek sene tekrar olmaq üzere. Kene ve kene qırımtatar halqı ğururlanabile.Çoq şükür Rabbimizge, güzel künler keçirildi. Fotolar yarışması ,balalar içün şiir videoyarış yapıldı. Ne yapılğan olsaq- millet içün yapıldı. Herkes, sağ olsunlar qol tuttular.

Bayraq kününe bağışlanğan Qırım’da bir çoq tedbirler keçirildi. Olarnın arasında kvest da olıp keçti. Cumaertesi künü sabah her şey hazır edi. Saat 12 de İştiraqçiler de kelip başladı.Ve pek heyecanlı körüne ediler.Tekrar tanış olıp ve ilk vazifelerni alğan soñ kvestni devam ettiler. Her bir noqtağa kelip, başta nevbetteki baracaqlar noqtanı tapıp, soñra suallerge cevap bere ediler. Bütün vazifelerden keçken soñ Marakand restoran qarşısında İsmail Gasprinskiy heykeli yanında toplandılar. Ğaliplerni hayırlap ve bahşışlarnı berip resimler çektiler. Sıcaq havağa baqmadan böyle tedbirde iştiraq etmege ve birlik mühitini sezmege her kes pek memnun edi. Kvest Aqmescitteki qırımtatarlarnen bağlı yerlerni tanımaq ve bilgi almaq, özüni sınamaq yardım etti. Haziran 26 sında bilgi yarışı keçirildi. Yarışma esnasında balalar şiir oquma yarışnıñ ve kvest iştiraqçiler taqdirlendi. Hediyeler berildi.

Aqşam ise Şeyh-eli adlı salonda Milli Meclis adından iftar yapıldı.Milli hareket iştirakçileri,gençler teşkilatları, belli sanatçılar ve Milli Meclis azaları bir arağa kelip Vatan kelecegi içün dua ettiler, iftar açtılar. Numayışlar izlep rahatlandılar,sohbet ettiler. Riza ağa Fazıl dualar etti, Rustem bey Memet ilahiler,vatanperver yırlar ayttı. Ve daha çoq güzel insanlar çıqışta bulundular. Allah qabul etsin,İnşallah. Dünyanıñ her bir köşesinde Qırımtatar bayraq havelendi desek,yañlışmamız her halda. Hepiñizge daha bir kere hayırlı olsun.Millet!Vatan! Qırım!

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest