GenelGüncelTürk Dünyası

Uygur Müzik ve Tiyatro Topluluğu Ankara’da yoğun ilgi Gördü

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un 25. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Türkiye turnesinde bulunan Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı Kuddus Kujamyarov Devlet Akademik Uygur Müzik ve Tiyatro Topluluğu’nun Ankara konseri, sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Ankara Devlet Tiyatrosu Akün Sahnesi’nde 01 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen konsere, TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan, Ankara’da mukim Kazakistan, Özbekistan, Kosova büyükelçilikleri temsilcileri, Uygur Türkleri diaspora temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Salonun tümüyle dolması nedeniyle çok sayıda seyircinin yer bulamadığı ve çok sayıda izleyicinin de ayakta seyrettiği konserde, Uygur Müzik ve Tiyatro topluluğu, Türk halklarının bilge kişisi Dede Korkut’un hikayeleriyle çeşitlendirilmiş, Türk Dünyası müzik sanatının ezgilerini oluşturan makamlar ile yoğrulmuş ve Uygur halkına özgü dans ve figürlerle renklendirilmiş  “Gizemli Mugamlar” müzikal gösterisini sergiledi.

Akün Sahnesi’ni dolduran Ankaralı seyirciler, hafızalarından uzun yıllar silinmeyecek muhteşem performansı soluksuz izledi. Konser sonunda Uygur Müzik ve Tiyatro Topluluğunu uzun süre ayakta alkışlayan sanatseverler, bir birinden renkli milli giysilerdeki sanatçılar ile fotoğraf çekilmek için adeta yarıştı.

Etkinlik, protokol ile Kazakistan Uygur Müzik ve Tiyatro Topluluğu üyelerinin günün anısına çektirdiği aile fotoğrafıyla sona erdi.

Kazakistan Uygur Müzik ve Tiyatro Topluluğu

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest