Türk Dünyası

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı ile Okçular Vakfı arasında işbirliği imzalandı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı ile Okçular Vakfı arasında işbirliğini öngören protokol 7 Kasım 2018 tarihinde Okçular Vakfı’nda düzenlenen törenle imzalandı.

Tören öncesinde, TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Okçular Vakfı Kurucu Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla basın toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, TÜRKSOY’un 25. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Okçular Vakfı’nın ev sahipliğinde, dünyanın kültür ve sanat başkenti İstanbul’da Halk Çalgıları Orkestrası’nın Gala Konseri’ni gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Okçular Vakfı ile TÜRKSOY işbirliğinde yeni bir dönem başlatmanın heyecanını yaşıdıklarını kaydeden Kaseinov, “Okçular Vakfı’nın geleneksel okçuluğun yaygınlaştırılmasında kısa sürede sağladığı başarıyı, gelenesel sanatlar, geleneksel müzik ve zengin kültürel mirasımızın diğer alanlarında da hep birlikte devam ettirmeyi ümit ediyoruz. Cuma günü Türk İslam Eserleri Müzesi’nde “Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürel Mirası” konulu sergiyi birlikte gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıl ise Türk Cumhuriyetlerinde geleneksel Türk okçuluğu sergileri ve söyleşileriyle çalışmalarımız devam edecek. Bu ortaklığımızın yeni nesillerimizin kendi değerleri ile yetişmeleri ve Türk halklarının ortak geleceğinin inşaası sürecinde önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, TÜRKSOY’un Türk Dünyası’nda önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Yıldız, TÜRKSOY’un Türkçe konuşan, aynı kültürü paylaşan ülkelerin devlet başkanları himayesinde, kültürel anlamda iş birliğini sağlamak ve devem ettirmek için kurulduğunu aktararak, TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası’nın Türk kültürünü tanıtmak için Japonya’ya gideceğini, orkestranın bu önemli turne öncesi Türk seyircisinin önüne çıktığını dile getirdi.

TÜRKSOY’un, Türk Dünyası’na yaptığı çalışmalara Okçular Vakfı olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını vurgulayan Yıldız, “Bugün bir protokolle bu iş birliğini sizlerle paylaşacağız. Önemli olan kendi kültür değerlerimizi sahiplenmektir. Aynı tarihi ve medeniyeti paylaşmış Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan ile Özbekistan gibi ülkelerin sanatçılarından oluşan orkestra bu akşam verecekleri konserle, İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşatacak.” diye konuştu.

TÜRKSOY’un 25. yıl kutlamaları kapsamında, Okçular Vakfı’nın ev sahipliğinde Halk Çalgıları Orkestrası konserini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Basın toplantısının ardından düzenlenen imza töreninde, TÜRKSOY ve Okçular Vakfı arasındaki İşbirliği Protokolü’ne Düsen Kaseinov ve Haydar Ali Yıldız imza attı. Kaseinov, Okçular Vakfı Başkanı Yıldız’a TÜRKSOY 25. Yıl Madalyası takdim etti. Toplantı, Türk Dünyası’ndan gelen sanatçılar ile aile fotoğrafının çekilmesinin ardından son erdi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest