GenelTürk Dünyası

“Ulu Bozkır’ın Ruhu” resim sergisi TÜRKSOY girişimiyle Ankara’da

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ve Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakanlığı, A. Kasteyev Devlet Sanat Müzesi ortak girişimi ile gerçekleştirilecek  “Ulu Bozkır’ın Ruhu” konulu resim sergisi 14-25 Kasım 2018 tarihleri arasında Ankara’da sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

Kasteyev Devlet Sanat Müzesi’nde yer alan akademik realist resim ekolünün birkaç kuşaktır en iyi temsilcisi olan Kazakistanlı ressamların 32 adet eserinden oluşan sergi ile, Kazakistan’ın kültür ve sanatının yurt dışında tanıtılması amaçlanmaktadır.

Kazakistan’daki en büyük sanat müzesi tarafından ülke çapında toplanan ve resim sanatının en iyi eserlerinden oluşan söz konusu uluslararası sergi ,  14 -25 Kasım 2018 tarihleri arasında TÜRKSOY Genel Sekreterliği ev sahipliğinde Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü Mustafa Ayaz Müzesi sergi salonunda, 25 Kasım-10 Aralık 2018 tarihlerinde ise  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Müzeler Şube Müdürlüğü Müze Galeri Alanı’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest