Genel

Ukrayna’da yolcu minibüsünün yoldan geçtiği sırada mayın infilak etti : 2 ölü, 3 yaralı

Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinde bir yolcu minibüsünün yoldan geçtiği sırada mayın infilak etti. Patlamada iki kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin yaralandığı açıklandı.

Ukrayna Birleşik Güçler Operasyon Merkezinden yapılan açıklamaya göre patlama, Donetsk ilinin Olenivka kasabasında, ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede meydana geldi.

Rusya yanlısı milislerin kimlik kontrol noktasına 50 metre mesafede yolcu minibüsünün mayının üzerinden geçmesi sonucu yaşanan patlamada iki kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin de yaralandığı belirtildi.

Hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların, Ukrayna’nın kontrolünde olan bölgeden emekli maaşlarını aldıktan sonra, ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk Halk Cumhuriyeti’ne geri dönen siviller oldukları belirtildi.

Birleşmiş Milletler, Ukrayna’nın mayın patlamaları sonucu en fazla can kaybı yaşanan ülke olduğunu açıklamıştı.

Kaynak : DHA

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest