Genel

Ukrayna’da füze taşıyan askeri araç binaya çarptı

Kiev’deki Podol semtinde Yroslavskaya Caddesi’nde askeri geçit töreni provası yapıldığı sırada, Buk hava savunma füzesi taşıyan askeri araç kontrolü kaybederek bir iş merkezinin giriş kapısına çarptı. Binanın hafif hasar gördüğü kazada yaralanan kimse olmadı.,

Sovyetler Birliği’nden ayrılmasını “Bağımsızlık Günü” adı altında resmi bayram olarak kutlayan Ukrayna, 24 Ağustos’ta gövde gösterisine hazırlanıyor. Başkent Kiev tankların, çeşitli askeri araçların, jetlerin ve füze sistemlerinin boy gösterdiği askeri geçit töreni provasına sahne oldu. Kent sakinlerinin ve turistlerin ilgi gösterdiği prova nedeniyle kent merkezinde bazı caddeler trafiğe kapatıldı.

Kiev’de 24 Ağustos Bağımsızlık Günü’nde her sene olduğu gibi askeri geçit töreni düzenlenecek. Başkentin ana caddesi Kreşatik’te dört bin 500 asker boy gösterecek.

 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest