Genel

Pavlo Klimkin, Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı yaptırımları artırması gerek

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısında konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Rusya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Klimkin, Moskova’yı Kiev’e karşı gerginliği artırmakla ve Batıya “istikrarsızlık ve güvensizlik” ekmekle suçlayarak, Rusya’ya karşı yaptırımların artırılmasını istedi.

Kırım’da üç Ukrayna donanması gemisinin ve mürettebatının Rus kuvvetler tarafından ele geçirilmesi olayını kınayan Klimkin, “Bu saldırganlık eylemine hızlı ve sağlam bir uluslararası müdahale sağlamak acil bir meseledir. Deklerasyonlar yeterli değil. Eyleme geçilmeli” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise ““Kiev, tüm çirkin eylemlerini haklı gösteren Batı sponsorları tarafından korunan herhangi bir cezadan muaftır” dedi.

Rusya-Ukrayna arasında neler yaşandı?

Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan Mariupol Limanı’na gitmek üzere 25 Kasım Pazar günü yola çıkan 3 Ukrayna savaş gemisine Rus kara sularını ihlal ettiği gerekçesiyle Azak Denizi’ndeki Kerç Boğazı yakınlarında Rus savaş gemileri müdahale etmişti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Azak Denizi’ndeki Kerç Boğazı civarında Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığını ve 6 Ukrayna askerinin yaralandığını duyurmuş, gemilerin Rus özel kuvvetler tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

Ukrayna, Karadeniz’de Kerç Boğazı yakınlarında Rus savaş gemilerinin Ukrayna savaş gemilerine silahlı müdahalede bulunması nedeniyle sıkıyönetim ilan etmişti.

Kaynak: Reuters

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest