GenelGüncel

Ukrayna, Devlet Başkan Adayı İlya Kiva, Ülke yönetimi belli bir duruşa sahip olmadığı için Kırım’ı kaybetti

News One televizyonuna konuşan Kiva, “Kırım’ı korumak için bir tek duruşa sahip olmak gerekiyordu. Ukrayna yasalarının, Ukrayna devletinin çıkarlarını teslim etmeye, kaderine bırakmaya değil, savunmaya ve destek vermeye hazır olanlara destek verilmeliydi” dedi.

Örnek olarak 2014’te Krasnoarmeysk (şimdiki adı Pokrovsk) şehrindeki durumu gösteren Ukraynalı politikacı şöyle konuştu: “Şehir, Ukrayna yanlısı yerel aktivistler sayesinde Kiev’in kontrolünde kaldı. Onlar devlet organlarını, polisi ve ilçe idarelerini elinde tutmayı başardı, referandum bültenlerini toplayıp yaktı ve ardından da Ukrayna bayrağını dikerek Ukrayna ordusunun gelmesini bekledi”.

Kiva’ya göre, Kırım’da benzer aktivistlere destek verilseydi yarımada hali hazırda Ukrayna’ya bağlı olurdu.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest