GenelGüncel

Ukrayna 31 Mart Başkanlık Seçimlerine 39 Adayla Gidiyor

Ukrayna 31 Mart’ta başkanlık seçimlerine gidiyor. Seçim listesine rekor sayıda aday başvurusu gerçekleşti. Tam 44 kişi resmi adaylık başvurusunda bulundu ancak daha sonra yaşanan çekilmeler ile bu sayı 39’a düştü.

Anketler 39 adaydan hiçbirinin yeterli çoğunluğa tek başına sahip olmadığını gösteriyor. Bu da seçimler 21 Nisan’da gerçekleşecek olan ikinci tura kalacak anlamına geliyor.

Başkanlık seçimi 2014 erken genel seçimlerinden bu yana gerçekleşen ilk siyasi seçim olacak. 2014 yılında Ukrayna’da Meydan Devrimi gerçekleşmiş ve Rusya yanlısı devlet başkanı Viktor Yanukoviç iktidarı yüzden fazla kişinin hayatını kaybettiği halk ayaklanması ile son bulmuştu.

Kiev yaşanan dramatik gelişmelerin şokunu atlatamamışken Rusya adım atarak Kırım’ı ilhak etti.

Varolan AB yanlısı devlet başkanı Petro Poroşenko oyların yüzde 55’ini alarak 25 Mayıs 2014’te göreve geldi.

Ülkede barış, huzur ve reform sözü veren Poroşenko şimdi bir dönem daha iktidarını sürdürmek için adaylar arasında bulunuyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest