GenelGüncelTürk Dünyası

TÜRKSOY’un Voleybol Turnuvasının Şampiyonu Nogay Türkleri Oldu

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Türk Dünyası Gençleri Voleybol Turnuvası’nda birinciliği Nogay Türkleri takımı elde etti.


Türk Dünyası çeşitli bölgelerinden Türkiye’ye eğitim amaçlı gelen gençler arasında tanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvada 9 takım katıldı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin Beşevler’deki spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Kırgızistan, Doğu Türkistan, Nogay Türkleri, Azerbaycan, Türkiye, Karaçay, Türkmenistan, Kazakistan ve TÜRKSOY voleybol takımları yer aldı.


TÜRKSOY’un Voleybol Turnuvasının Şampiyonu Nogay Türkleri Oldu

Türkiye’de eğitim gören Türk Dünyası gençlerinin yoğun ilgi gösterdiği turnuva çekişmeli oyunlara sahne oldu. Turnuvanın şampiyonu finalde Türkmenistan takımını 2-1 hesabıyla yenen Nogay Türkleri takımı oldu. Turnuvada üçüncülüğü Azerbaycan, dördüncülüğü ise Kazakistan takımları aldı.


Şampiyon olan Nogay Türkleri voleybol takımının madalyaları ve şampiyonluk kupası TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly tarafından verildi. Dereceye giren takımlara da madalya ve sertifikalarının takdim edilmesinin ardından Türk Dünyası gençlerini katılımları ve gösterdikleri mücadele nedeniyle teşekkür eden Kaseinov, Türkiye’de eğitim alan Türk Dünyası gençleri arasında bu tür çeşitli etkinliklerin düzenleyerek ülkelerimiz gençleri arasında dostluk bağlarının güçlenmesine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest