Türk Dünyası

TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, Kırgızistan Danaker Devlet Nişanı’na layık görüldü

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov, Kırgızistan tarafından Danaker Devlet Nişanı’na layık görüldü.

Kırgız Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, 30 Ağustos 2018 tarihinde TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov’a Danaker Devlet Nişanı verilmesini öngören kararı imzaladı.

2008’den bu yana TÜRKSOY Genel Sekreteri görevini yürüten Düsen Kaseinov’un,  Kırgız Cumhuriyeti ve Türk dili konuşan ülkeler arasında kültürel bağlar ile dostluğun geliştirilmesine yaptığı katkılarından dolayı ödüle layık görüldüğü aktarıldı.

Danaker Devlet Nişanı, 1999’dan bu yana halklar arasında barış, dostluk ve iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunan devlet adamı, sanatçı ve bilim insanlarına veriliyor.

Kırgızistan’ın Danaker Devlet Nişanı daha önce, 2004 yılında Ukrayna Bilimler Akademisi Başkanı Boris Patan, Japon Diplomat Sadako Ogata ve Çin Ticaret Bakanı Hao Hoçen’e, 2011 yılında Türkiye Başbakanı görevindeyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 2015 yılında Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’e, 2017 yılında ise Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e verilmişti.

 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest