GenelGüncel

Türkmenistan’da Anayasa ve Bayrak Günü

Türkmenistan Anayasası’nın yürürlüğe girişinin 27. Yılı ve Bayrak Günü, yurdun her yerinde törenlerle kutlanıyor.

Resmi törenler, Aşkabat’ta Anayasa Anıtı ile Bayrak Meydanı’nda yapıldı. Törenlere katılan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, anıtlara çelenk koydu.

Berdimuhamedov, Anayasa ve Bayrak günü münasebetiyle bir mesaj  yayınladı. Mesajında, 27 yıl önce, Türkmenistan Anayasası’nın kabul edilmesi ve devlet bayrağının onaylanmasıyla demokratik, yasal ve  laik devlet sisteminin temelinin atıldığını belirten Devlet Başkanı: ”Bireyi devletin ve toplumun temel değeri, bayrağı ise bağımsızlık ve tarafsızlığın sembolü olarak tanıyan anayasamızla gurur duyuyoruz.” dedi. 

Anayasa ve Bayrak Günü kutlamaları, yurdun her yerinde, tiyatro gösterileri, konserler ve folklor şenlikleriyle devam ediyor.

Daha önce her yıl 19 Şubat’ta kutlanan Bayrak Günü, bu yıl ilk defa 18 Mayıs Anayasa Günü ile birleştirilerek aynı gün kutlanmaya başlandı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest