GenelGüncel

Türkmenistan 27 Ocak günü, Anavatan Savunma Günü ve Silahlı Kuvvetler Kuruluş Yıl Dönümü

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ordunun kuruluşunun 27. yıl dönümü sebebiyle kutlama mesajı yayınladı. Türkmen lider mesajında;

Vatanın savunucusu olan ordunun, ülkeyi sınai olarak gelişmiş bir devlet haline getirmede ve ilerlemede önemli bir rol oynadığını ifade etti. Türkmen lider, silahlı kuvvetlerin, bağımsızlık ve daimi tarafsızlık ilkelerinin güvenilir savunucusu olma onuruna sahip olduğunu beyan etti.

Mesajında, uluslararası ilişkilerde, daimi tarafsızlık statüsüne kesinlikle bağlı olduklarını belirten Devlet Başkanı, dünya ülkeleri ve halklarıyla dostane ve iyi komşuluk ilişkileri sürdürdüklerini, bu bağlamda Türkmenistan’ın, yabancı ülkelerin, uluslararası ve bölgesel kuruluşların, barış ve dayanışmayı güçlendirmedeki çabalarını pekiştirdiğini, karşılıklı anlayış ve güvene dayalı ilişkileri sistematik olarak geliştirdiklerini ifade etti.

Silahlı Kuvvetler günü münasebetiyle ülkenin her yerinde resmi törenler, konser ve gösteriler düzenleniyor.

25 Ocak’ta yapılan Devlet Güvenlik Konseyi genişletilmiş toplantısında, asker ve kolluk kuvvetleri mensuplarının ve ailelerinin sosyal koşullarını sistematik olarak iyileştirmek için somut adımlar atıldığı vurgulandı.

trtavaz

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest