GenelGüncel

Türkiye,Türkmenistan ve Azerbaycan arasında enerji işbirliği

İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ve Türkmenistan Jeoloji Devlet Kurumu Başkanı Şahım Abdrahmanov arasında üçlü Enerji Bakanları Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, yenilenebilir enerji kaynakları, enerji verimliliği, yeşil teknolojiler, deneyim alışverişi, şirketler arasındaki bağların güçlendirilmesi, bilimsel  araştırma merkezleri, ortak çalışma alanları ve üç ülkenin petrol, gaz endüstrisi  ile enerji alanındaki  mevcut işbirliğinin genişletilmesi konuları görüşüldü.

Bu konuların yanısıra, ortak bölgesel çıkarlar ve Afganistan-Türkmenistan-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye ulaşım koridoru, Trans-Avrasya  otobanı ve Büyük İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması gibi projelerin uygulanması hususlarında mutabakat sağlandı.

Toplantının sonunda işbirliği protokolu imzalandı.

Görüşmelerin tamamlanmasını müteakip ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan arasındaki güçlü diyalog ve iş birliğinin sadece bu ülkelere değil, bölge ülkeleri ve halklarına da büyük kazanımlar sağlayacağını vurguladı. TRTAVAZ

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest