GenelGüncelTürk Dünyası

Türkiye’nin Kültürel Diplomasisi Bakü’de Anlatıldı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de “Kültürel diplomasi kavramı ve Türkiye’nin kültürel diplomasisinde TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün rolleri” temalı panel düzenlendi.

ADA Üniversitesinde düzenlenen panele; Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, ADA Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fariz İsmailzade, Bakü Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Cihan Özdemir, TİKA Bakü Koordinatörü Teoman Tiryaki, Azerbaycan milletvekilleri, Türk akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Büyükelçi Özoral panelde yaptığı konuşmada, Türk dış politikasının önceliklerinden bahsetti ve “Dış politikamızın temel ilkesi yurtta barış, dünyada barıştır. Gerek siyasi gerek ekonomik anlamda gücümüzün yettiği ölçüde girişimci ve insani yaklaşımı merkeze alarak dış politikamızı sürdürmekteyiz. Dış politikamızda tüm meselelere sorumluluk sahibi, insan odaklı, vicdani ve ilkeli yaklaşılmakta, girişimlerimizin barış, istikrar ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek şekilde yürütülmesine özen göstermekteyiz” ifadelerini kullandı. Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin çok geniş potansiyeli olduğunu söyleyen Özoral, dış politikada Azerbaycan’a her zaman öncelik verdiklerini kaydetti. Özoral, Türkiye ve Azerbaycan’ın birbirini daha yakından tanıması ve kültürlerin karşılıklı aktarılmasının Türk dış politikasının önemli hedeflerinden biri olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Kültürel Diplomasi Azerbaycan

ADA Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fariz İsmailzade de, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’nin dış politikasında öncü güçleri olduğunu, Türkiye’nin kültürel diplomasisinde bu iki kurumun aktif rol oynadığını ifade etti.

Panelde, kültürel diplomasi kavramı, Türkiye’nin kültürel diplomasi konusunda hayata geçirdiği faaliyetler ve bu çalışmalardaki öncü kurumlar olan TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü’nün rolleri ele alındı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest