GenelGüncel

Türkiye´nin Kış Turizmi Ukrayna´da Tanıtıldı

Ukrayna’nın Başkenti Kiev’de , Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Çalıştay ile Türkiye´nin kış turizmi Ukrayna´da tanıtıldı .

Türk turizminin çeşitlendirilmesi kapsamında, ilk hedef pazar olarak seçilen Ukrayna’nın önde gelen seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin geçen ay Kayseri ve Kapadokya’da ağırlanmasının ardından bu kez de Ukrayna’da önemli bir etkinliğe imza atıldı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonu, TÜROB ve THY  işbirliğiyle düzenlenen Ukrayna Workshop etkinliği 2 Ekim’de Kiev’de gerçekleştirildi.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren TÜROB Başkanı Timur Bayındır, yeni turizm ürünleriyle gelir düzeyi yüksek yabancı turist grubunu çekebilmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bayındır, kış sezonunda Ukrayna’dan İstanbul, Kayseri ve Kapadokya’nın kültür+kış turizmi paket satışlarını yeni bir ürün olarak pazarlamayı amaçladıklarını belirtti. Workshop ile aynı dönemde Ukrayna Uluslararası Seyahat Fuarı’nın da gerçekleştirleceğini hatırlatan Bayındır, “Bu yüzden aynı döneme denk getirmek istedik. Ülkedeki kış sporlarına olan ilgi göz önüne alındığında bir potansiyel var. Ukrayna pazarındaki mevcut potansiyel Bulgaristan, Romanya ve Slovenya gibi ülkelere gidiyor. Bu tür alternatif turizm paketleri ile gelen turistin harcama payını artırabiliriz. Öncelikli hedefimiz Ukrayna ile Kayseri arasında direkt uçak seferlerinin başlaması olacak.” dedi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest