GenelGüncel

Türkiye’de Üretilen Ürünlerin Etiketlerine ‘Yerli Malı’ Logosu

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yönetmelik, 18/9/2018 tarih ve 30539 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.” denildi.

Resmî Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre Türkiye’de üretilen ürünlerin etiketlerinde bakanlık tarafından tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaretleri kullanma zorunluluğu getirildi. Etikette, malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarihin de bulunması gerekecek.

15 gün sonra başlayacak olan uygulamada etiketlerin fiyat listelerinin üzerindeki rakam ve harflerin okunabilir, düzgün, eksiksiz, gerçeğe uygun, yeterli büyüklükte ve başka rakam, kelime ve işaretlerle karışıklığa sebebiyet vermeyecek şekilde olması, yanıltıcı ve aldatıcı bilgiler içermemesi zorunlu olacak.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest