GenelGüncel

Türkiye, Ukrayna’ya nota verdi: Kızımızı verin

Ankara’da yaşayan Aytaç Atasoy (37), 2013’te Ukraynalı Olena Nehoda ile evlendi. Çift, 2014’te doğan kızlarına Amira adını verdi. Aytaç Atasoy, 2016’da eşiyle kızını Ukrayna’ya tatile gönderdi. Ancak Ukrayna’ya ailesinin yanına giden Nehoda (33), Türkiye’ye dönmedi ve kızını da yollamadı. Kızını almak için Ukrayna’ya gidip dava açan Atasoy, yaşadıklarını Milliyet’e anlattı:

Evlat hasreti

“Mahkeme kızımın iadesini reddetti. Ben de kararı temyiz ettim. Temyizde de kızımın iadesi reddedildi. Bunun üzerine Ukrayna’daki Yargıtay’a başvurdum. Beni haklı bulan Yargıtay, kızımın iadesine hükmetti. Ancak eşim karardan sonra kızımla birlikte ortadan kayboldu.

Defalarca başvurmama rağmen Ukrayna polisi, kızımı bana getirmedi. Sokak sokak dolaşarak kızımı aradım. Bulamayınca Türkiye’nin Odessa Konsolosluğu’na gittim. Konsolos, gerekenin yapılacağını söyledi. Nitekim Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği geçen ay kızımın iadesi için Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na nota verdi. Şimdi eşim ve kızım mahkeme kararıyla aranıyor.

Kızımı en son bir yıl önce gördüm. Evlat hasretiyle hayattan koptum. Kızımı görme umuduyla son bir yılda 30 defa Ukrayna’ya gittim. Bunun için dünyanın parasını harcadım. Kızımdan haber alamadığım için endişeliyim. Tek isteğim, Türkiye vatandaşı olan kızımı ülkesine getirmek. Eşim tebligatı almadığı için hâlâ boşanamadık.”

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest