GenelGüncelTürk Dünyası

“Türkiye, Kırım Tatarlarının hak ve menfaatlerini korumaya devam edecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, “Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızı ve tanımayacağımızı tekraren vurguladık. Ülkemiz, ister Kırım’da yaşayan, isterse işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının hak ve menfaatlerini korumaya devam edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile birlikte, gerçekleştirdikleri baş başa görüşme ve Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu.

2018 yılının, Ukrayna’yla köklü geçmişe sahip ilişkilerin 100. yıl dönümü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu’nun 1918 yılında, genç Ukrayna Halk Cumhuriyeti’ni tanıyan ilk devletlerden biri olduğunu hatırlattı.

“KIRIM’IN YASA DIŞI İLHAKINI TANIMADIĞIMIZI TEKRAREN VURGULADIK”

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 7. toplantısı nedeniyle gerçekleştirilen görüşmelerde; uluslararası ve bölgesel meseleleri de ele alma fırsatı bulduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vesileyle Ukrayna’nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunmasına dair tutumu güçlü bir şekilde yineledik. Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızı ve tanımayacağımızı tekraren vurguladık” dedi.

Türkiye’nin, ister Kırım’da yaşayan, isterse işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kırım Tatarı kardeşlerimize sahip çıktıkları için kıymetli dostuma da huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“UKRAYNA’DAKİ FETÖ VARLIĞININ TÜMÜYLE ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN İŞ BİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ukrayna makamlarının, dostluğun gereğini yaparak desteklerini gösterdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde de Ukrayna’daki FETÖ varlığının tümüyle ortadan kaldırılması için iş birliğimizin devam edeceğine inanıyorum.”

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest