GenelGüncelTürk Dünyası

Türkçe konuşan girişimciler TOBB’da buluştu

20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’nın katılımcılarıyla bir araya gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, etkinliği çok önemsediklerini belirterek, girişimciliğin önemini vurguladı. Ankara, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul’da gerçekleşecek programa 20 ülkeden yaklaşık 50 iş insanı iştirak etti.​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Türkçe konuşan işadamlarından oluşan heyeti kabul etmekten ve onlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, Atlantik Okyanusu’ndan Pasifik Okyanusu’na kadar çok geniş bir havzada Türkçe konuşarak seyahat edilebildiğine işaret etti. Dilde, fikirde ve işte birlikteliğin önemine değinen TOBB Başkanı, “Dünyada 2 önemli trend var. Birincisi; şehirler artık ülkelerin önüne geçti. Ülkeler değil, şehirler marka haline geliyor. 1 milyonun üzerinde nüfusu olan şehir sayısı 1950’li yıllarda 77 iken bugün 436’ya yükseldi. Şehirler birbiriyle yarış ediyor. Buna dikkat edin. İkincisi de ABD Merkez Bankası’nın son dönemde aldığı kararlar. ABD Merkez Bankası faizleri artırınca dolaşımdaki para azalıyor. Düşürünce dolaşımdaki para artıyor. Para az olunca iş yapma ve ticaret yapma şansı yükseliyor. 2008’deki krizde ABD sıfır faizle para dağıttı ama şimdi tekrar parayı sıkılaştırdı. Bu da ticaret yapmanın önündeki engellerden” dedi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest