GüncelTürk Dünyası

Türk Konseyinde Devir Teslim Töreni

Çolpon-Ata’da düzenlenen Türk Konseyi 6. Zirvesinde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye Devlet Başkanları tarafından Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreterliği görevine getirilen Büyükelçi Baghdad Amreyev, 7 Eylül 2018 tarihinde, Sekretarya binasında düzenlenen bir törenle görevi ve Türk Konseyi bayrağını Büyükelçi Ramil Hasan’dan devraldı.

Tören sırasında bir konuşma yapan yeni Genel Sekreter Büyükelçi, Konseyin 4 yıllık döneminde emeği geçen Büyükelçi Hasan’a teşekkür etti. Törenin sonunda, Büyükelçi Hasan Genel Sekreter Amreyev’e Konseyi bayrağını teslim etti.

Törenin ardından Türk Konseyi Sekretaryası çalışanları ile bir toplantı gerçekleştiren Genel Sekreter Büyükelçi Amreyev, 6. Zirve’nin kısa bir değerlendirmesini yaparak, önümüzdeki dönem Konseyin çalışma takvimine ilişkin yol haritasına değindi. Büyükelçi Amreyev ayrıca, Devlet Başkanlarını kararları doğrultusunda, bir reform paketi ile üye ülkeler arasında işbirliğinin daha ileriye taşınmasını teminen, Konseyin amaç ve hedeflerini geliştirmek için Konseyin çalışanlarıyla birlikte her türlü çabayı göstereceğini ifade etti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest