GenelGüncelTürk Dünyası

Türk Konseyi BM Terörle Mücadele Kuralları Belgesini imzaladı

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev BM Genel Kurulu`nun 73. Oturumu vesilesiyle New York’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, 28 Eylül 2018 tarihinde “Terörizme Karşı Bir Dünya İçin Davranış Kuralları” belgesinin imza törenine katıldı.
Terörizme Karşı Bir Dünya İçin Davranış Kuralları belgesi, Türk Konseyi`nin tüm üye ülkeleri de dahil olmak üzere 70`den fazla BM üyesi ülkenin Dışişleri Bakanları ve yüksek temsilcileri tarafından imzalandı.
Belgenin temel hedefleri; terörle mücadele konusundaki uluslararası yükümlülüklerin pratik uygulamasına bir ivme kazandırmak ve 2045 yılına kadar dünya çapında terörizme karşı geniş küresel bir koalisyonun oluşturulmasıdır. Bu belge, ilk kez, güvenlik konusunda karşılıklı bağımlılığı tanımakta, terörizme karşı bir mücadele başlatmakta ve böylece sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin desteklenmesine katkıda bulunmaktadır.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest