Türk Dünyası

Türk Keneşi ülkeleri yurt dışında diaspora bağlarını güçlendirecek

Türk-İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) İşbirliği Konseyi’ne katılan ülkelerin diaspora bakanlarının ve diaspora örgütlerinin liderlerinin üçüncü toplantısı Ankara’da 8 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek.

Toplantı, Türkiye Hükümeti (YTB) bünyesindeki Yurttaşlar ve İlgili Topluluklar Ofisi tarafından koordine edilecek ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında gerçekleştirilecek.

YTB’ye göre toplantı, yurt dışında yaşayan Türk Keneşi’ne katılan ülkelerin vatandaşları arasındaki bağların güçlendirilmesine odaklanacak.

Toplantı katılımcıları 2018-2019 için ortak eylem planı belirleyecektir.

Toplantıya Azerbaycan Devlet Çalışma Komitesi başkanı, Kazakistan Devlet Kamu Kalkınma Bakanı Darkhan Kaletaev ve Kırgızistan Bolotbek Ibraimzhanov Devlet Göçmen Servisi Başkanı Diaspora Fuad Muradov da katılacak.

Türk dili konuşan ülkelerden oluşan İşbirliği Konseyi, Türk dili konuşan devletler arasında kapsamlı işbirliğini teşvik etmek amacıyla 2009 yılında uluslararası bir kuruluş olarak kurulmuştur. Türk Keneşi’nin kurucuları Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’dir.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest