Türk Dünyası

Türk Dünyası Sevdalıları Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde Buluştu

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali her yıl olduğu gibi bu yılda binlerce Türk dünyası sevdalasını Etimesgut’ta buluşturdu.

Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 15.’sini düzenlediği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali coşkulu başladı. Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, renkli görüntülere sahne oldu. Piyade Mahallesi’nden başlayarak Türk Beyleri Kent Meydanı’na kadar devam eden korteje, yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Seymen, cirit ekibi ve geleneksel kıyafetleriyle yürüyen korteje, vatandaşlar da araçlarından ve balkonlarından coşku ile alkışlayarak katıldılar. Kortejde TÜRKSOY sanatçıları da yerini aldı.

KÜLTÜRLER BULUŞTU

Açılışların ardından festival kültür ve sanat etkinliklerine sahne oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da TÜRKSOY gecesi düzenlendi. Etkinlik kapsamında Kazakistan’ın tanınmış topluluklarından olan Süyinbay Sazı Dans ve Müzik Topluluğu seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

Festival alanını dolduran 80 bin kişi, Süyinbay Sazı’nın nağmeleriyle Türk dünyasında unutulmaz bir yolcuğa çıktı. Türk Beyleri Kent Meydanı’ndaki festival coşkusu 9 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest