GenelGüncel

TİKA’dan Ukrayna’nın Vinnitsa şehrindeki Genel Eğitim Okuluna Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ukrayna’nın Vinnitsa şehri Pogrebişe ilçesinde 2 Nolu Genel Eğitim Okulunun fiziki altyapısı güçlendirildi.

Okulda düzenlenen törene Pogrebişe Valiliği Eğitim Departmanı Müdürü Zinayida Butenko, Pogrebişe 2 Nolu Genel Eğitim Okulu Müdürü Petro Korotun ve TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat katıldı.

Valilik adına TİKA’ya teşekkür eden Butenko, “Bölgemizi ziyaret ederek bizlere şeref verdiniz. Okulumuzun tadilatını yaparak, ilimizde eğitim alanına büyük bir katkı sağladınız” dedi.

Okul müdürü Petro Korotun da “TİKA’nın uzattığı yardım eli sayesinde okulumuzun ısı kaybı sorunu ortadan kalktı, daha az yakıt tüketiyoruz, ama en önemlisi, çocuklar ve öğretmenler artık kaliteli bir ortamda eğitimlerini sürdürebiliyorlar” şeklinde konuştu.

TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat ise, “Bu okulun fiziki altyapısını güçlendirerek özellikle okulun enerji tasarrufuna katkı sağladık. Karşımdaki çocukların sevgi ve mutluluk dolu gözlerini görünce, Ukrayna’nın geleceğinin parlak olacağından hiç şüphem yok” dedi.

Pogrebişe 2 Nolu Genel Eğitim Okulu 1995 yılından bu yana 11 bin nüfuslu Pogrebişe ilçesinde faaliyet gösteriyor. 360 öğrenciye eğitim veren okulda 40 öğretmen ve 24 personel çalışıyor.

Ukrayna – Ukraine TİKA

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest