GenelGüncelTürk Dünyası

TİKA’dan Karadağ’da Okul Öncesi Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da Stara Varoş bölgesinde “Djina Vrbica” Anaokulu’na donanım desteği sağladı.


2018 yılı eğitim yılı kapsamında TİKA ve Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde tamamlanan Stara Varoş “Djina Vrbica” Anaokulunun açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Karadağ Milli Eğitim Bakanı Damir Şehoviç, T.C Karadağ Büyükeçisi Serhat Galip, Podgoritsa Belediye Başkanı İvan Vukoviç, TİKA yetkilileri ve öğrenci aileleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Karadağ Milli Eğitim Bakanı Damir Şehoviç, TİKA tarafından yapılan donanım desteğinin Stara Varoş Anaokulunun öğrencilerinin eğitim şartlarının yükselmesinde büyük bir rol oynayacağını kaydetti. Şehoviç, Djina Vrbica anaokulu donanımının 2018 yılında TİKA ile işbirliği içerisinde eğitim alanında sürdürülen 4 projeden biri olduğuna dikkat çekerek desteklerinden dolayı Karadağ hükümeti adına, TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.




T.C. Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, TİKA’nın 2007’den bugüne kadar 320’den fazla proje ve faaliyetle Karadağ vatandaşlarının yanında olduğunu belirtti. Açılışını gerçekleştirdikleri anaokulu ile burada eğitim alacak öğrencilere daha iyi ve daha modern şartlarda eğitim imkânı sağlanacağını kaydeden Büyükelçi Galip, projenin gerçekleştirilmesinde katkı sunan herkese teşekkür etti.

Podgoritsa Belediye Başkanı İvan Vukoviç, Podgoritsa’da en fazla önemsediği konular arasında geleceği inşa edecek eğitimli bir nüfus yetiştirilmesi olduğunu belirtti. Podgoritsa Belediyesi sınırları içinde okul inşası, tadilatı ve donanımları gibi önemli eğitim projelerinin hayata geçirildiğini vurgulayan Vukoviç, 2018 yılında da Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı ve TİKA ile işbirliği içerisinde eğitim projelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Stara Varoş “Djina Vrbica” anaokulunda 13 kişilik eğitim ve yönetim personeli ile 120 öğrenciye eğitim veriliyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest