GenelKültür SanatTürk Dünyası

‘SÜYİNBAY SAZI’ BALIKESİR KUTLAMALARINA RENK KATTI

Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 15’incisini düzenlediği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Kazakistan’ın Almatı Süyinbay Sazı Topluluğu ve Kazak Halk Dansları Topluluğu, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen tören ve etkinliklere renk kattı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un davetiyle Türkiye’de bulunan Kazakistanlı sanatçılar katıldıkları etkinliklerle Türkiye ve Kazakistan arasında birlik mesajları verdi. TÜRKSOY Genel Sekreterliği’ni ziyaret eden Süyinbay Sazı Topluluğu ve Kazak Halk Dansları Topluluğu 25. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde TÜRKSOY’un faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Balıkesir ve ilçeleri; Bigadiç, Havran , Burhaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yılı kutlamalarına da iştirak eden sanatçılar verdikleri konserlerle anlamlı gün için ülkelerinin en güzel eserlerini icra etti. Kazakistanlı sanatçıların renk kattığı etkinliklere katılan Balıkesirliler, kardeş halkın temsilcilerinin performanslarını coşkuyla alkışladı.

Ансамбль «Суюнбай сазы» выступил на празднике в Балыкесире

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest