GenelGüncel

STALİN – KENDİ PİSLİĞİ İÇİNDE CAN VEREN KATİL

Stalin denilince zihinlere ölümle birlikte tel örgülerle çevrilmiş kamplar, hayvan vagonlarında sürgünler, toplu mezarlıklar, nutuklar, devasa heykeller gelir.

Sovyetler Birliği lideri kızıl faşist diktatör Josef Stalin 5 Mart 1953 de öldü
Diktatör Stalin’i yakınlarının anlattıklarından okuyalım:

Kızı Svetlana: Pisliğinde boğuldu

Babasını, “ahlaki ve ruhani bir canavar” olarak tanımlayan ve üç kez soyadı değiştiren  kızı Alliluyeva Svetlana.
Milyonlarca insanı öldüren Stalin, korkunç bir şekildi öldüğünü  şöyle tarif ediyordu: “Belden aşağısı ve sağ tarafı felç oldu. Konuşamıyordu. İhtiyaçlarını kontrol edemiyor ve kendi pisliği içinde yatıyordu. Şiddetli acı içindeydi. Yanına doktor yaklaştırılmadı. Hepimiz onu boğulurken izledik.”

Doktoru Miyasnikov;

Stalin’in doktorlarından Aleksander Miyasnikov, kısa bir süre önce ortaya çıkarılan günlüklerinde Sovyetler Birliği’nin eski liderinin acımasız ve paranoyak kişiliğini tetikleyebilecek bir beyin hastalığı olduğuna kanaat getirmiş. “Ülke hasta bir adam tarafından yönetiliyordu” diye yazan doktora göre, Stalin’in beynindeki büyük çaplı damar sertleşmesi “sağlığını, karakterini ve eylemlerini” etkiliyordu.

Lenin’in Kızkardeşi Mariya Ulyanova:

Lenin’in (D.l870-Ö.l924) en küçük kızkardeşi Mariya Ulyanova’nın 1922 yılında yazdığı belirtilen günlüğünde, aynı yıl ağır şekilde felç olan Lenin’in Stalin’den kendisine zehir getirmesini istediğini belirterek, “Kendisi bu talebini yerine getirmesi için rastgele Stalin’i seçmiş değil. O Stalin’in kararlı bir Bolşevik, her türlü duygusallıktan arınmış doğru bir yoldaş olduğuna inanıyordu. Başka kim Lenin’in hayatını sona erdirmeye cüret edebilirdi?” ifadesine yer veriyor.Tarihe Adını Kanla Yazan Josef Stalin 5 Mart 1953 tarihinde öldü

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest