GenelGüncelTürk Dünyası

Soylu: “Ukrayna’nın Kırım Tatarları’na vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ukrayna İçişleri Bakanı Avakov Arsen arasında, terörizm, uyuşturucuyla mücadele ve güvenlik konularında iki ülke arasında iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi.

Bakan Soylu görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Buradaki heyetler arasında yaptığımız görüşmede de özellikle Kırım dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini sonuna kadar destekliyoruz. Aynı zamanda Kırım Tatarları’na vermiş olduğu destekten dolayı da Ukrayna’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kırım’da yaşayan Kırım Tatar soydaşlarımızın can güvenliklerinin teminine hak ve menfaatlerinin korunmasına da ayrıca özel bir önem atfettiğimizi de tekrar kendilerine beyan ettik.”dedi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest