Güncel

Siirt’te yeni kurulan “Atalar” ve “Tatarlar” jandarma komando taburları

Siirt’te yeni kurulan “Atalar” ve “Tatarlar” jandarma komando taburları, Pervari ilçesindeki 2047 rakımlı Herekol Dağı’nda başarılı şekilde görev yürütüyor.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan “Atalar” ve “Tatarlar” isimli 2 komando taburu, gerekli eğitimlerin ardından göreve başladıkları Herekol Dağı’nda teröristlere göz açtırmıyor.

Terörden temizlenen ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının petrol aramayı sürdürdüğü bölgede, görev yapan taburlar, güvenlik korucularının da desteğiyle teröristlerin kullandığı mağara ve sığınakları imha ederek teröristlere nefes aldırmıyor.

Gece gündüz demeden zorlu arazi şartlarında görev yapan taburlar, kentin huzur ve güvenliği için terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.

TRT AVAZ

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest