GenelGüncel

Rusya ile vizeler kısmen kalktı

Vize Konusuna ilişkin kararname, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandı. Kararnameye göre, gri hizmet pasaportu sahiplerinin yanı sıra yeşil pasaportu olanlar da ülkeye vizesiz olarak seyahat edebilecek.

Ülkede iş yapan Türk iş insanları ve transit geçiş yapan Tır şoförleri de Rusya’ya vizesiz seyahat edecek.

Rus hükumetinden konuya ilişkin yapılan açıklamada da, Putin’in bu kararnameyi Türkiye’nin mütekabiliyet ilkesi gereği Rusya vatandaşlarına yönelik benzer adımları nedeniyle aldığına dikkat çekildi.

“Bordo pasaport için de muafiyet bekliyoruz”

Rusya’nın vize kararı Ankara’da memnuniyetle karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada vize muafiyetinin tüm bordo pasaportları kapsaması çağrısı da yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “İki ülke arasında 2010 yılında imzalanan vize muafiyeti anlaşması’nın tüm hükümleriyle uygulanmasını ve umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza da en yakın zamanda vize muafiyeti getirilmesini bekliyoruz.” dedi. 

Uygulamanın en yakın zamanda hayata geçirilmesi için Rusya Dışişleri Bakanlığı ile temasların sürdürüldüğü belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu, ağustos ayındaki buluşmalarında, vizelerin belirli kategorilerdeki Türk vatandaşları için kolaylaştırılması yönünde görüşme mekanizması kurulması konusunda anlaşmıştı.

Kaynak: TRT Haber

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest