GenelGüncel

Rusya, Gürcistan’a olan uçak seferlerini geçici olarak durdurdu

Rusya Başkanlık Ofisi Kremlin Sarayı Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Gürcistan’da aralarında yaşanan ‘koltuk krizi’ sonucu Tiflis’te başlayan kapsamlı protestolar sonrası Rusya’dan Gürcistan’a olan uçak seferlerini geçici olarak durduran bir kararname imzaladığını duyurdu.

8 Temmuzdan sonra uygulanacak karar kapsamında ayrıca Gürcistan’a olan turistik turlar da iptal edildi.

GERİ DÖNÜN

Yapılan açıklamada ayrıca Gürcistan’da bulunan Rusya vatandaşlarına da ‘geri dönün’ çağrısında bulunuldu.

“GERÇEĞİ GÖREBİLMELERİNİ UMALIM”

Bunun yanı sıra kendi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev Gürcistan’daki protestoları kınadı. Yaşanan olayın temelde Gürcistan’ın iç siyaseti olduğunu ve bunun Rusya düşmanlığı üzerinden yapıldığını belirten Medvedev, “Gürcistan halkının gerçeği görebilmesini umalım” dedi.

EKONOMİK GÖZDAĞI

Gürcistan’da çok fazla Rus vatandaşının bulunduğunu ve Rusya’ya karşı bir düşmanlığın başlaması halinde vatandaşların Gürcistan’a gitmeyi bırakacaklarını belirten Medvedev, “Vatandaşlarımıza bunu önereceğiz. Sonrasında Gürcistan ekonomisinin ciddi problemleri olacak” ifadelerini kullandı.

Gürcistan Parlamentosu’nda gerçekleşen Ortodoks Parlamentolararası Oturumu’nda, oturuma liderlik eden Komünist Parti’den Rus Devlet Duma Milletvekili olan Ortodoks Parlamentolararası Meclis Başkanı Sergei Gavrilov’un program sırasında Gürcistan Parlamentosu Başkanı makamında oturması sonucu yaşanan kriz sonrası başlayan protestolar ikinci gününde de devam etti. Hükümetin tavrını eleştiren binlerce Gürcistan vatandaşı yine parlamento binası önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi.

İçişleri Bakanı Giorgi Gakharia’nın istifasını isteyen eylemciler bunun 3 saat içerisinde yapılmaması halinde eylemelerini tüm ülke geneline yayacaklarını belirtti. Göstericiler dün polisle yaşanan çatışmalar sonrası gözaltına alınana herkesin de serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

KAYNAK: İHA

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest