GenelGüncel

Rıza Asan’ğa saldırı yapılğan

Qırım birdemligi (Krımskaya solidarnost) facebook sayfesinde haber etilgenine köre bugün işğal olunğan Qırım’nıñ Qarasubazar şeherinde faalcı Riza Asan’ğa belli olmağan şahıslar tarafından saldırı düzenlendi.

Tavriya ana yolu hakkında çekimler yapqanda birisi onuñ yanına kelip sopa ile arqasına urdu. Esini coyğan Riza Asan özüne kelgende bir tek “Bu son kes oldu. Bir daha olsa gebertecemiz seni.” uyarısını eşitti. Küçünü toplap arabası ile hastahanege ketken faalci miy sarsıntısı ve ezikler diagnozı qoyulğan soñra poliske şikayet etti.Bütün bu vaqıt esnasında Riza Asan hem hastahanede hem poliste bir şahısnı qayd etti ve bu bir tesaduf olmağanını ayttı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest