GenelGüncel

Rafet Karanlık 5 Haziran 2019 günü ebediyete uğurlandı

Batı Avrupa Kırım Türkleri Merkezi Başkanı Karanlık ebediyete uğurlandı. Almanya’nın Giessen kentinde 2 Haziran’da vefat eden Batı Avrupa Kırım Türkleri Merkezi Başkanı Rafet Karanlık, son yolculuğa uğurlandı.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Giessen Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden gelen Türk derneklerinin yöneticileri katıldı

Batı Avrupa Kırım Türkleri Merkezi Başkanı Rafet Karanlık Giessen’de ebediyete uğurlandı.

Giessen Diyanet Camii’nde yapılan cenaze merasimine Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden gelen Türk dernek yöneticileri ile Nogay, Kazak ve Doğu Türkistan Temsilcileri katıldı.
Eşi Emine Karanlık ve oğlu Giray Karanlık’ın hazır bulunduğu cenazede
Kazak Türklerinden olan Abay Can Karanlık ile olan 45 yıllık mücadelesinden örnekler verdi.
Cenazede Almanya Nogay Türkleri Başkanı Fatih Polat, Kırım Tatar Milli Meclisi Fransa Temsilcisi İlker Arkun, Türk Federasyon Eski Genel Sekreteri Yusuf Tatar, Türk Federasyon Eski Genel Başkanlarından Mehmet Erdoğan Avrupa Nizami Alem Teşkilatları Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu ve MHP Eski Genel Merkez Yöneticilerinden Suat Başaran, İYİ Parti GİK Üyesi Sait Özcan da hazır bulundu.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest