Foto GaleriKültür Sanat

Qırımtatar Folklor Taqımı ‘Yanardağ’ (Foto-Video)

Qırımtatar folklor taqımı “Yanardağ” 2015 senesi, Qırımda, Aqmescit şeerinde teşkil etilgen.

“Yanardağ” Ansamblnin reberleri – Zarema ve Enver Eredzhepovlar. Takımda qırımtatar ve başqa halqlarnin milliy oyunlarına ogrenmek mumkun.

Ansamblde 100-ge yaqın bala, yaşlarina kore gruppalarga bolunıp, oyun derslerini alalar. Ders vastasınen balalarnın kommunikativ ve muzıkaga, oyunga olgan qabilietleri açıla. “Yanardag” takımı – bu sayısı çok, birleşken, buyuk idzhadiy planları ve imkyanieti dyulber kostumlernen, oyunlarnın eyedhanlı ve ifadeli surette idzhra etyuvi ile quvetlendirile. Balalarnın oyun sanaatına sevgisi ve horeografiya derslernen meraqlanuvı kollektivnın ilerilemesine ve muvafaqietli olmasına imkyan dogura.


Ansambl çeşıt-tyurlyu halqara yarışlarda ve festivallerde iştiraq ete. Er yılnın sonunda esabat konsertleri otkerile. Bundan gayrı “Yanardag” taqımı balalar evlerinde hayrie konsertler keçire, Kırım, Russie ve Ukraina şeerlerinde olıp keçken bayram konsertlerinde iştirak ete.

FOTO ALBÜM

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest