GenelGüncel

Qırım müsulmanları Mirac gecesini qarşılay

Qırımda Musulmanlar Mirac gecesini qayd etecek.  Qadir gecesinden soñ musulmanlar içün eñ müim gecelerden biri sayılmaqta.

Bu gece Muhammed Peyğamber (s.a.s.) kökke seyahatnı keçirip, cennet ve ceennemni kördi, evelki peyğamberlernen körüşti. Mirac gecesiniñ eñ müim hususlardan biri, beş vaqıt namaznıñ farz qılınmasıdır.

Bu gece dua ve Quran oqumağa, Peyğamberniñ (s.a.s) mücizeviy yükselüvi aqqında ikâyelerni aytmağa ve diñlemege tevsiye etile. Muhammed Peyğamberimizniñ sahabesi Salman Farisiniñ sözlerine köre, Peyğamber böyle dedi:

“Recep ayınıñ hususiy bir künü ve gecesi bar ki, bu aynıñ yigirmi yedinci gecesidir. Bu künni orazanen, geceni ise ibadetlernen keçirgen sanki yüz yıl oraza tutqan ve ibadetlerni qılğan kibi olur”.

QMDİ MDT matbuat hızmeti

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest